Üzlet: Telefon+36 1 204 0238 | +36 30 758 0423 | info@elektromarkabolt.hu
1115 Budapest, Bartók Béla út 124-126. (XI. Kerület, Újbuda)
Szerviz: szerviz@elektromarkabolt.hu | Telefon+36 30 756 9701
1115. Budapest, Bartók Béla út 133-135.
csomagajánlat
kérés!
Szűrő
Kategóriák
Társoldalaink
Kapszulashop BWT CASO Leifheit

90, 60 vagy 40 – hány fokon is mossunk pontosan?

Magasabb hőfok jobb mosási eredmény?

Minél magasabb hőfokon mosunk annál nagyobb lesz a mosógépünk energiafogyasztása. Nem azon múlik a ruhák tisztasága, hogy mennyire meleg vízzel mosunk.

Ma már olyan mosószereket szerezhetünk be az áruházakból, amelyek képesek alacsony hőfokon is alaposan tisztítani. Mindenképpen érdemes a vízműveknél érdeklődni a háztartásunkban lévő víz keménységéről, hiszen ez alapján is oda kell figyelni a mosószer adagolására.

Érdemes a fehér törölközőket és konyharuhákat is 90 fokon mosni, ugyanis ilyen magas hőfokon a baktériumok elhalnak. A ruhákat semmi esetre mossuk 60 foknál magasabb hőmérsékleten, ugyanis akkor az anyaga roncsolódni fog és tönkremegy a kedvenc blúzunk vagy felsőnk. A sötét színű vagy vegyesen színes ruhákat jobb, ha az alacsony 40 fokos hőmérsékleten mossuk.

Mosás

Amennyiben a ruhák kevésbé szennyezettek válasszunk az alacsony hőmérsékletű mosási hőfokot. Ezzel nem csak ruháinkat, de pénztárcánkat is kímélni fogjuk.

Mindenképpen figyeljünk oda mosógépünkre és amennyiben lehetséges a 10 évesnél régebbi gépeket cseréljük le egy újra, ugyanis minél régebbi egy elektromos eszköz, annál több áramot fogyaszt. Nem mellesleg a ma gyártott eszközök sokkal energiatakarékosabbak.

Egy kis segítség mit, hányszor és hány fokon mossunk

Megnevezés Hőfok Alkalom
Ágynemű, lepedő 60° 2 hetente
Hálóruha, pizsama 60° 3 naponta
Párna 60° 3-6 havonta
Fürdőruha 30° Minden strandolás után
Törölköző (fehér, (színes) 90°, 60° 4-5 naponta
Farmernadrág 40° 4-5 alkalom után

Minden mosásnál nagyon figyeljünk oda, hogy ne használjunk túl sok mosóport, mert az keménnyé teszi és károsítja a textileket. Ne használjunk túl sok öblítőt, mert az is a mosószerhez hasonlóan roncsolja a ruhánkat. És amennyiben lehetséges centrifugázzuk ki rendesen a ruhákat, hogy ne vegye el a hőt a szobánkból, ahol éppen teregetünk.

Ugrás az oldal tetejéreOldal teteje
© 2006 Elektro Márkabolt Partnerünk: ÁrGép.hu | Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz design: priby.com, developed by: 8web.hu
Az árak bruttó árak, a 27% ÁFÁ-t tartalmazzák.
Kapcsolat Rendelés menete Üzletszabályzat Adatkezelési tájékoztató Gyik
Árbolt.hu árösszehasonlító