Az utóbbi időben egyre több olyan sütő került a boltok polcaira, amelyek gőz technológiával vannak ellátva.
De mit is jelent ez pontosan?
Sütésnél a sütőn egyszerűen csak be kell állítani a Steam funkciót és már is üzemel a gépezet.
Tulajdonképpen a lényege az, hogy a hagyományos sütőkhöz képest nem szárítja a forró levegő az ételt, hanem a gőz segítségével a sülés közben párolódik is az étel, így belül omlós marad, kívül pedig ínycsiklandóan ropogós.
Nem csak a hús lesz igazán finom, hanem a leveles tészták, kelt tészták piskóták is kellemesen könnyűek, lágyak lesznek, és a kenyerek is belül puhák, kívül ropogósak lesznek, mint amilyennek igazán lenniük kell.

Igazából nincs más dolgunk, mint beszerezni konyhánkba egy multifunkciós sütőt gőz technológiával és bekapcsolni rajta a programot.
Hogyan működik?
- Öntsön 100 ml vizet a sütő aljára
- Kapcsolja be a sütőt, állítsa be a sütési hőfokot valamint a Steam programot
- Nyomja meg a Steam gombot
- A kijelző LED lámpája mutatja, hogy a gőz funkció aktív